Tábor

Már 700 ember nézte meg ezt a tábort nálunk

17. Tejút nyári buddhista gyerektábor

  • 17. Tejút nyári buddhista gyerektábor
  • 17. Tejút nyári buddhista gyerektábor
  • 17. Tejút nyári buddhista gyerektábor
Helyszín Mánfa, Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház, Baranya
Tipus
Korosztály 2 - 18 éveseknek
Telefon +36309912766
Honlap http://www.tkbe.hu
Facebook https://www.facebook.com/Tej%C3%BAt-gyerekprogramok-TKBE-103885269690035/
Ottalvós ár 38000 Forint
Átutalás
Készpénz

Leírás

A Tejút ma már a hazai buddhista pedagógia kulcsszava, jelképe. A Tejút Buddhista Pedagógiai Központ foglalja össze mindazon törekvéseket, amelyek a Buddha tanai alapján álló, tudatosságot és együttérzést növelő oktatás létrehozására irányulnak.
Az első Tejút buddhista gyerektábor, 2002 nyara óta A Tan Kapuja Buddhista Egyház szervezésében és lebonyolításában minden évben, így 2019-ben is tartunk nyári öko-felfedező-kézműves-kreatív-családi élménytábort, melynek keretében a résztvevők megismerkedhetnek a buddhista szemlélettel, a természettisztelettel, az egészséges életmóddal és az értékőrző hagyománnyal.
Olyan gyerekeknek ajánljuk táborunkat, akik versenyszellem és kütyük nélkül szeretnék vidáman és felszabadultan érezni magukat, nyitottak új tapasztalatokra és örömmel tennének szert új barátokra. Nem kell buddhistának lenniük sem a szülőknek, sem a gyerekeknek és semmiféle előzetes buddhista ismeret sem szükséges. Ugyanígy nem célunk az, hogy buddhistává neveljük a gyermekeket. Arra törekszünk, hogy a gyermekek olyan tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak, amelyek a tábor után is elkísérik őket és támaszt jelenthetnek egy boldog, egészséges, tudatosabb, figyelmesebb élet kialakításához.
Az első turnusra szülők, családok is jelentkezhetnek.
A második hétre 8-16 év közötti gyermekeket várunk.
A harmadik turnisra 11-18 év közötti fiatalokat várunk.
Programok – azaz mit kínálunk a gyermekeknek?
- közösség- és bizalomépítő, figyelemfejlesztő, kikapcsolódást nyújtó „életöröm”-játékok (tekintetkereséstől a számháborúig)
- ismerkedés meséken, történeteken keresztül a Buddha gyerekként és a mindennapokban is élhető tanításaival
- kreativitást és kézügyességet fejlesztő kézműves foglalkozások – agyagozás, mandalarajzolás, Buddhaszobor-készítés, málá- és gyöngyfűzés, szélparipafestés, faragás, merített papír készítés, könyvkötés, nemezelés, kincstartó sztúpa készítés...
- közös zenélés, versírás
- testtudatosság- és éberségfejlesztő gyakorlatok – jóga, meditáció, botforgatás, íjászat
- a természettel való kapcsolatot elmélyítő kirándulások
- ismerkedés a gyógynövényekkel
- esténként tábortűz, mesehallgatás
A foglalkozások jó lehetőséget biztosítanak a természet mélyebb, meditatív megismerésére, a tudatosság és az önkifejezés fejlesztésére, arra, hogy olyan szemszögből láthassanak, tekinthessenek akár megszokott dolgokra, amelyek gazdagítják látásmódjukat. Az elkészített műveket a gyermekek természetesen haza is vihetik magukkal, így emlékekké vagy használati tárgyakká válhatnak.
Tapasztalt, buddhista hittanoktatásban is jártas foglalkozásvezetőink és ifjú segítőink figyelnek a rendre és a biztonságra.

Turnusok 2021-ban: