Tábor

Már 147 ember nézte meg ezt a tábort nálunk

HÉT CSILLAG - magyar hagyománytábor

Helyszín Molnár Porta, Dunaszentmiklós, Komárom-Esztergom
Tipus Ottalvós
Korosztály 10 - 14 éveseknek
Telefon 36305948327
Honlap http://tabor.osvenykft.hu
Facebook https://www.facebook.com/oktatokozpont.osveny/
Ottalvós ár 34,000 Forint
Szép kártya
Átutalás
Készpénz

Leírás

HÉT CSILLAG - magyar hagyománytábor

Eredet, életmód, hagyomány

"Száll a madár, ágrul ágra, száll az ének, szájrul szájra"

Ha velünk tartasz, ...

... belevetjük magunkat a múlt rejtelmeibe, hogy felszínre hozzuk kincseit
... megfejtjük a mesék és regék máig ható üzeneteit
... megerősödve és büszkén lépünk tovább a jövőbe

A tábor programjából:

ismerkedés őseink világképével, mesékkel, regékkel, jelképekkel

a napút ábécéje és a betű rovás öröksége

kalandos próbatételek, íjászat, fegyverforgatás

díszítő művészet, ősi mesterségek: fafaragás, nemezelés, szövés, agyagozás, bőrözés, hangszerkészítés, ...

népi játékok, tábortűz, dalok és táncok

Helyszín: Dunaszentmiklós

Turnus: 2019-07-01 - 2019-07-05

Korosztály
vegyes, általában (8)10-14(16) évesek

Ár
34.000,- Ft/fő

Általános tábori tájékoztató

Táboraink egész évben elérhetőek a hozzánk fordulók gyermekei számára. A nagyobb iskolai szünetekhez kapcsolódóan, minden évszakban elvisszük őket 3-5 napos időtartamra, kikapcsolódni, feltöltődni, barátokat és élményeket gyűjteni.

Résztvevők, létszámok

Táboraink kis létszámú - 15-20 fős - közösséget fogadnak egyszerre, ahol 2-3 fő felnőtt vigyáz a gyerekekre. Bensőséges hangulatúak, ahol a hozzánk újonnan érkező és az évről évre visszatérő gyerekeket is egyénre szabott figyelemmel és személyiségüket fejlesztő ötletekkel vesszük körbe. Az első táborozókat külön odafigyeléssel vezetjük be a táborozás örömeibe, és segítjük át őket az otthoni, megszokott környezetüktől eltérő helyzetek kezdeti nehézségein. Vegyes korosztállyal dolgozunk, ahol a nagyobbak - velünk szerzett tábori tapasztalataikat felhasználva - segítőszándékkal támogatják tapasztalatlanabb táborlakókat.

Szokások, személyes figyelem

A tábor ideje alatt mi, felnőttek együtt létezünk a gyerekekkel, miközben meghagyjuk számukra azt a személyes teret amiben kibontakozhatnak és másokat sem zavarnak. Éjjel, nappal elérhetőek vagyunk számukra, hogy ügyes-bajos dolgaikkal hozzánk fordulhassanak. Esetleges konfliktusaikat mediációs (békítő) technikákkal, az érintetteket bevonva és mindenkit meghallgatva rendezzük.
A táborok szerves részét képezik - napról napra, esetenként többször is - azok, a felnőttek között zajló konzultációk, ahol minden egyes táborlakónkról személyiség térképet rajzolunk fel, és figyeljük, szükség szerint segítjük ottléte alatti fejlődését, beilleszkedését és egyéni értékeinek kibontakozását.

Szabályok

A tábori szabályokat a résztvevőkkel közösen fogadjuk el, amik sohasem a felesleges korlátozásokról, hanem a biztonságos és békés egymás mellett létezésről szólnak. Baleset az utóbbi 10 évben - az is a résztvevők pillanatnyi figyelmetlenségből adódóan - mindössze három esetben fordult csak elő, és egyik sem okozott hosszútávú vagy maradandó károsodást. A sérültek gyors és szakszerű ellátást kaptak, és a diagnózist követően a szülőket is értesítettük, de még idő előtt hazavinni se kellett a pórul jártakat.

Táborhelyek és megközelítésük

A táborainkat általában régről ismert és bevált helyszíneken rendezzük meg, legtöbbször együttműködő szálláspartnereinknél. A szálláshelyek kőépülete vizesblokkal, konyhával, étkezővel, és hálóval felszerelt, és az alapvető szükségletek komfortos kiszolgálására alkalmasak. A kalandvágyók kedvéért a sátorverés is megoldható szokott lenni. Az épület körüli kerített udvarról a gyerekek nem "kallódnak el, önállóan is használhatják.
A táborhelyet izgalmas természeti környezet veszi körül, ami nélkülözhetetlen színtere a programoknak és a felfedezéseknek. Megközelítésük személyautóval és tömegközlekedéssel is lehetséges.
SZÉP kártya a résztvevőkkel egyeztetett formában a szálláshelyen keresztül felhasználható.

Étkezés, ellátás, egyéb körülmények

Az étkezéseket (kevés kivételtől eltekintve) a táborlakókkal együtt közösen biztosítjuk a környéken beszerezhető alapanyagokból. Az ennivalót nem kiporciózott formában, hanem a korosztályok és az egyéni szükségletek szerint bőségesen biztosítjuk. Meleg étel, zöldség, gyümölcs minden nap kerül az asztalra. A táborhely, a ház és a konyha rendben tartása, és a tábor végi rendbe tétele közös feladatunk, amiben mindenki részt vesz.

Bemutatkozó videó

Turnusok 2019-ben:

Instagram